Marinuoti grybai žiemai

2020-09-26 Autorius Viktoro užrašai

Marinuoti grybai žiemai
Šiemet grybų mūsų miškuose tiesiog, todėl galima juos skanauti, kad ir kiekvieną dieną, paruoštus vis kitaip. Bet kad ir kaip norisi, ar nesinori, ateis žiemai ir grybai miškuose pasibaigs ir jų valgyti nebebus galima, na nebent prisiruošite jų atsargų žiemai! O pagal šį receptą tai padaryti itin paprasta. 

Tokiam grybų marinavimui idealiausiai tiktų maži bei kieti grybai. Itin smagu per žiemos šventes (ir ne tik) atsidaryti vieną stiklainiuką mažų baravykų ar gudukų. Jeigu sumaišysite tokius grybus su smulkiai supjaustytais svogūnais ir grietine gausite labai skanų patiekalą, šalia prireiks tik virtų bulvių. 

Ingredientai

    • grybai: kiek tilps į stiklainius
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • 9% actas: 100 gramų
    • druska: 2 šaukštų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • lauro lapeliai
    • juodieji pipirai: kelių žirnelių
    • kvapieji pipirai: kelių žirnelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atrinktus grybus nuplaukite, supjaustykite (jei labai mažai, pjaustyti nėra būtina) ir kiek nusausinkite.
  2. 2. Grybus sudėkite į verdantį vandenį. Kuo mažiau vandens sunaudosite šiame etape tuo daugiau išlaikysite grybų skonio. Virdami būtinai nugriebkite putas.
  3. 3. Baravykus, voveraites, lepšius ir kitus labiausiai vertinamus mūsų miškų grybus virkite maždaug 10-13 minučių.
  4. 4. Ūmėdes, gudukus ir kitus grybus, kurie reikalauja papildomo virimo, virkite maždaug 20-25 minutes.
  5. 5. Marinatas: Virinkite maždaug 5 minutes, actą supilkite tik prieš pat pabaigą.
  6. 6. Į marinatą dėkite apvirtus grybus ir pavirinkite maždaug 3-5 minutes.
  7. 7. Sudėkite į stiklainius grybus ir užpilkite likusį marinatą.
  8. 8. Užsukite steriliais dangteliais ir apverskite "aukštyn kojomis". Palaikykite kol pilnai atvės.
  9. 9. Po to laikykite vėsiai ir skanaukite!
Grybų karis su daržovėmis ir kokosų pienu
(1)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)