1. Biskvitas: Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su vandeniu, supilkite du trečdalius cukraus bei plakite, kol masė taps tiršta ir puri, o cukrus visiškai ištirps. Tada kiaušinio baltymus išplakite iki purumo. Supilkite likusį cukrų, druską bei dar kartą gerai išplakite kol cukrus bus ištirpęs. Į trynių masę įdėkite trečdalį baltymų bei išmaišykite mediniu šaukštu.
2. Po to sudėkite likusius baltymus bei vėl išmaišykite. Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus bei krakmolą. Įsijokite juos į tešlą bei išmaišykite. Kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi, šonus ištepkite svietu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Iškepusį biskvitą išimkite ant grotelių bei palikite visiškai atvėsti.
3. Kremas: Želatiną užpilkite su vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Išplakite grietinėlę. Kai ji ims standėti, supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei baikite plakti iki standumo. Į maskarponę sūrį įdėkite išplaktą grietinėlę bei šaukštu išmaišykite iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite ir plona srovele nuolatos maišydamos supilkite į sūrio masę.
4. Vandenį užvirkite, įdėkite cukrų bei maišykite, kol pastarasis ištirps. Atvėsinkite.
5. Surinkimas: Biskvitą horizontaliai perpjaukite į tris dalis. Dėkite pirmą lakštą ant torto lėkštės, šluostele suvilgykite biskvitą, užtepkite citrininio kremo, dėkite maskarponės kremo bei paskirstykite tolygiai po pagrindą.
6. Tada dėkite kitą biskvito lakštą, suvilgykite, užtepkite citrininio kremo, maskarponės kremo bei dėkite paskutinį biskvito lakštą. Paskirstykite ant jo ir ant torto šonų likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.