Maskarponės blyneliai

2024-12-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Maskarponės blyneliai
Maskarponės blyneliai – tai ne tik gardus, bet ir elegantiškas pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Šie purūs ir minkšti blyneliai su subtiliu maskarponės sūrio skoniu pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Jų paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų, todėl jie puikiai tinka net ir užimtiems rytams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Maskarponės sūris: galite pakeisti rikota arba kreminiu varškės sūriu.
  • Pienas: tinka ir augalinis pienas, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Kvietiniai miltai: galite naudoti speltos miltus arba be gliuteno miltų mišinį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos maišymas: maišykite tešlą tik tol, kol ingredientai susijungs. Permaišius tešlą, blyneliai gali prarasti purumą.
  • Kepimo temperatūra: kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų išorėje.
  • Papildomi priedai: į tešlą galite įmaišyti šviežių uogų, šokolado gabalėlių ar riešutų, kad suteiktumėte blyneliams papildomo skonio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2-3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • maskarponė: 250 gramų (arba rikota)
    • miltai: 140 gramų
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių
    • pienas: 120 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite sausus ingredientus: persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais.
  2. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų: trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. 3. Įmaišykite maskarponę ir pieną: į trynių masę įplakite maskarponės sūrį ir pieną, kol gausite vientisą masę.
  4. 4. Sujunkite su sausais ingredientais: įmaišykite miltų mišinį į skystą masę, maišydami tol, kol ingredientai susijungs. Venkite permaišymo.
  5. 5. Išplakite kiaušinių baltymus: baltymus su žiupsneliu druskos plakite, kol susidarys standžios putos.
  6. 6. Atsargiai įmaišykite baltymus: švelniai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą, stengdamiesi išlaikyti kuo daugiau oro, kad blyneliai būtų purūs.
  7. 7. Kepkite blynelius: įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite ją aliejumi.
  8. 8. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Tada apverskite ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
  9. 9. Patiekite: blynelius patiekite su mėgstamais priedais, tokiais kaip šviežios uogos, medus, klevų sirupas ar jogurtas.
  10. 10. Santrauka: Maskarponės blyneliai – tai greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris džiugina savo purumu ir subtiliu skoniu. Galite eksperimentuoti su ingredientais ir priedais, pritaikydami receptą pagal savo skonį. Svarbiausia – nepermaišyti tešlos ir atsargiai įmaišyti baltymus, kad blyneliai išliktų lengvi ir purūs.
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)
Amerikietiški blynai
(34)