Labai džiaugiuosi atradusi šį žuvies receptą, kuriuo noriu pasidalinti ir su Jumis. Visa terlionė su žuvimi užtrunka maždaug 5 minutes, o ir kepimo orkaitėje vos 20 minučių. Rezultate - minkšta, puri ir graži menkė. Itin mėgstu menkę ne tik dėl jos gero skonio, bet ir dėl to, kad ši žuvis mažiausiai kvepia žuviškai, o tai mano namams, kur virtuvė yra be durų, itin svarbus faktorius.
Tokie patiekalą net esu ruošusi Kūčioms, visi svečiai, nors ir prisivalgę įvairiausių šaltų užkandžių gausybės, nesusilaikė paprašyti pakartoti sultingos karštos menkės po antrą gabaliuką. Vaikai taip pat valgė labai gerai šį patiekalą, nors įprastai nėra dideli žuvies mėgėjai.
Visa recepto esmė - nesugadinti menkės. Naudokite tik rupią druską, kuri nenuslopina žuvienos skonio, kepkite orkaitėje tik 20 minučių - tokia menkė yra pilnai iškepusi, sultinga bei minkšta.
Paruošimui reiks turėti kepimui orkaitėje tinkančią kepimo skardą ir kepimo popieriaus.
Išeiga gaunasi maždaug 6-8 porcijos.
Šalia menkės itin tinka virtos bulvės,
bulvių puree, blanširuotos daržovės: ankštinės pupelės, smidrai/šparagai, kalafioras, brokoliai, morkos, arba ryžiai su daržovių mišiniu (morkos, sojos pupelės, žali žirneliai, kukurūzai...). Šventiniam užsigėrimui itin rekomenduoju
Chardonnay - ne per sausas ir nesaldus baltas vynas.
Kotryna
Atsakyti