1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame riebalais bei pabarstome miltais.
2. Tuomet abu apelsinus gerai nuplauname, nutarkuojame žievelę bei išspaudžiame sultis.
3. Tada į didelį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei viską gerai išmaišome mikseriu. Palaipsniui supilame aliejų.
4. Po to atskirame dubenyje persijojame miltus, suberiame kepimo miltelius bei druską. Viską išmaišome bei palaipsniui beriame į kiaušinio-cukraus mišinį. Supilame apelsinų sultis. Plakame, kol masė taps vientisa bei tik tuomet suberiame nutarkuotą žievelę ir vanilinį cukrų.
5. Gautą masę supilame į pasiruoštą kepimo formą, kepame maždaug 40 minučių, kol pyragas iškeps.
6. Ištraukusios iš orkaitės, pyragą paliekame pravėsti formoje maždaug 10 minučių bei tik tuomet ištraukus, atvėsiname visiškai.
7. Galiausiai apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
Rūta
Labai skanus pyragas. Jau kepu antrą kartą. Šiandien kepu Kalėdoms. Vaikams labai patiko, nors jie be galo išrankūs. 😄
Atsakyti
Aušra
Ar tikrai 300 gr cukraus? Atrodo labai daug prie 250 gr miltų....
Atsakyti
Rita
Labai ačiū už receptą. Pyragas tobulo skonio, giria absoliučiai visi valgytojai. Ir nėra buvę, kad nepavyktų iškepti. AČIŪ.
Atsakyti
Dalia
Ar tikrai reikia 4 šaukštelių kepimo miltelių?
Šiaip tai šis receptas visiškai neatitinka orginalo
Atsakyti
Rūta
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
Rita
Atsakyti
Dalia
Atsakyti