malti saldžiosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
malta kalendra: šiek tiek
druska: pagal skonį
kajeno pipirai: žiupsnio
malti juodieji pipirai: žiupsnio
svogūnai: 1
česnakas: 1 skiltelės
švieži petražolių lapeliai
aliejus: šlakelio (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į didesnį dubenį patalpiname faršą, apibarstome prieskoniais bei druska. Smulkiai supjaustome svogūną bei česnaką ir suberiame ant faršo. Smulkiai sukapojame šviežias petražoles bei viską sudėjusios į dubenį gerai išmaišome rankomis.
2. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukulius bei dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Trumpai apkepame iš abiejų pusių bei po to įpylusios šiek tiek vandens leidžiame jiems pasitroškinti.
3. Kai kukuliai jau paruošti, juos ištraukiame iš keptuvės.
4. Padažiukas: Į ant keptuvės dugno likusius riebaliukus, svogūniukus bei traškančius mėsos trupinėlius, įpilame vos vos vandens, leidžiame viskam suburbuliuoti bei nukeliame nuo ugnies.
5. Mėsos kukulius dailiai surikiuoti ant lėkštės, apliejame padažu bei skanaujame!