1. Pirmiausia pieną pašildykite, kad būtų drungnas. Miltus nusijokite į dubenį. Mieles sutrupinkite bei gerai ištrinkite su puse šaukštelio cukraus. Užpilkite truputį pieno bei maišykite, kol mielės ištirpsta.
2. Nuolatos maišydamos, likusį pieną supilkite į dubenį su miltais. Masė turi gautis vientisa, be gumuliukų.
3. Tuomet supilkite ištirpintas mieles bei dar kartelį gerai išmaišykite.
4. Tada pridenkite maistine plėvele bei palikite pastovėti šiltai (apie 60 minučių), kol tešla gerai pakils (aš pati laikiau iki 35 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje). Pakilusią tešlą gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
5. Po to kiaušinį išplakite su dviem šaukštais minkšto medaus, įberkite žiupsnelį druskos. Plakinį kartu su lydytu sviestu supilkite į tešlą bei vėl išmaišykite.
6. Paskui gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite nedidelius sklindžius. Patiekite su lydytu medumi bei vaisiais. Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Tai vieni iš skaniausių mielinių blynų! Labai rekomenduojame!
Atsiliepimai