1. Pirmiausia pieną pašildome su sviestu, kol sviestas ištirps. Atvėsiname iki maždaug 35 laipsnių. Tada mieles užpilame pienu, beriame cukrų druską ir miltus. Užminkome elsastingą tešlą. Pridengusios rankšluosčiu pakildiname, kol padvigubės.
2. Tuomet varškę pertriname (galite permalti mėsmale), kol neliks gumuliukų. Supilame likusius ingridientus bei gerai permaišome.
3. Po to pakilusią mielinę tešlą dar kartelį gerai perminkome. Ketvirtadalį tešlos atskiriame, iš likusios iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio pagrindą. Pagrindą aptepame varškės kremu, paliekant maždaug 1-2 centimetrus kraštuose.
4. Iš likusios tešlos iškočiojame ploną paplotį, juo uždengiame tešlos pagrindą su varške, apspaudžiame kraštus, padarome kelias įpjovas centre.
5. Paskui pyragą dar pakildiname maždaug 30 minučių šiltai bei kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą pyragą aptepame su lydytu sviestu. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau pyragų su varške receptų rasite: Pyragai su varške.
Daiva
Man įvairiausi pyragai su varške arba varškės apkepai yra kažkas dieviško, galiu juos valgyti ir valgyti, net mėsos tada visai nebereikia. :D Bet niekada iki šiol kažkaip negaminau mielinių pyragu, bet pamačius šią foto negalėjau atsispirt ir pasigaminau. Rezultatas "šokiravo"! Kaip aš iki šiol galėjau gyventi savo gyvenimą be šio pyrago? Kiekvienas gabaliukas buvo tarsi gabalėlis dangaus... o jeigu dar su mėgstamos kavos puodeliu.. mmm fantastika.
Atsakyti
Daiva
Atsakyti