1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi, įdedame grietinėje nugesintą sodą (arba 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių), supilame aliejų, išplakame. Supilame miltus bei dar kartą viską gerai išplakame. Tešla turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
2. Tada į tešlą suberiame nuluptus, su pašalintom sėklomis bei skiltelėmis supjaustytus obuolius. Viską gerai išmaišome šaukštu bei krečiame į sviestu pateptą skardą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš apačios) maždaug 30-40 minučių. Tik iškepusį apibarstome cinamonu. Skanaujame!
3. Pastebėjimas: Šį pyragą galite kepti ir be aliejaus. Nuotraukoje pyragas nėra padegęs, tiesiog aš šį kartą cinamonu apibarsčiau prieš dedant į orkaitę. Ir pabarsčiau ganėtinai gausiai - daugiau taip nedaryčiau, o elgčiausi kaip recepto aprašyme:)
4. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.