Naminės tortilijos blyno receptas

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Naminės tortilijos blyno receptas
Naminės tortilijos blynai yra paprastai pagaminami, o su tokia tešla dirbti vienas malonumas. Esu tikra, kad Jums patiks šis receptas, nes bus aišku kaip gaminti tortiliją savo virtuvėje. Pamėginkite ir parduotuvėje tortilijų pirkti nebenorėsite.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus (100% arba 50/50 santykiu su baltaisiais).
  • Saulėgrąžų aliejų galima pakeisti lydytu sviestu (ghee) arba alyvuogių aliejumi.
  • Norint išgauti sodresnį skonį, galima į vandenį įdėti žiupsnelį druskos.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą rekomenduojama minkyti ne mažiau kaip 10 minučių, kad išgautume reikiamą elastingumą.
  • Kočiojant blynus, stalą ir kočėlą reguliariai pabarstyti miltais, kad tešla neliptų.
  • Keptuvę įkaitinti iki aukštos temperatūros, bet nekepti per karštai, kad tortilijos nesudegtų.
  • Iškeptas tortilijas būtina laikyti uždengtas drėgnu rankšluosčiu, kad išliktų minkštos.

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijas kiekis: 1850 kcal
  • Vienos porcijos (1 tortilija) kalorijos: apie 155 kcal

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • vanduo: 350 mililitrų
    • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje užvirinkite vandenį, įpilkite į jį kelis šaukštus aliejaus, pilkite į pasvertus miltus ir maišykite šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilkite keletą šaukštų.
  2. 2. Tuomet kai tešla truputį atvėsta, imkite ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės.
  3. 3. Po to palikite keletą valandų pastovėti.
  4. 4. Tada tešlą suvyniokite į dešrą (cilindrą) bei supjaustykite kelių centimetrų pločio riekelėmis.
  5. 5. Imkite po gabaliuką tešlos bei kiekvieną kočiokite ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukdamos. Kočiokite taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
  6. 6. Paskui į gerai įkaitintą keptuvę dėkite iškočiotą blyną bei apkepkite iš abiejų pusių (kai blynelis pradeda pūstis, jį apverskite).
  7. 7. Iškeptus blynelius dėkite vieną ant kito į lėkštę bei apdenkite šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi. Skanaus!
Naminės tortilijos blyno receptas
Naminės tortilijos blyno receptas
Naminės tortilijos blyno receptas

Atsakinėjama į Komentarą

Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)