Naminės tortilijos blynai yra paprastai pagaminami, o su tokia tešla dirbti vienas malonumas. Esu tikra, kad Jums patiks šis receptas, nes bus aišku kaip gaminti tortiliją savo virtuvėje. Pamėginkite ir parduotuvėje tortilijų pirkti nebenorėsite.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus (100% arba 50/50 santykiu su baltaisiais).
Norint išgauti sodresnį skonį, galima į vandenį įdėti žiupsnelį druskos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Tešlą rekomenduojama minkyti ne mažiau kaip 10 minučių, kad išgautume reikiamą elastingumą.
Kočiojant blynus, stalą ir kočėlą reguliariai pabarstyti miltais, kad tešla neliptų.
Keptuvę įkaitinti iki aukštos temperatūros, bet nekepti per karštai, kad tortilijos nesudegtų.
Iškeptas tortilijas būtina laikyti uždengtas drėgnu rankšluosčiu, kad išliktų minkštos.
Kalorijos
Bendras kalorijas kiekis: 1850 kcal
Vienos porcijos (1 tortilija) kalorijos: apie 155 kcal
Ingredientai
miltai: 500 gramų
vanduo: 350 mililitrų
saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje užvirinkite vandenį, įpilkite į jį kelis šaukštus aliejaus, pilkite į pasvertus miltus ir maišykite šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilkite keletą šaukštų.
2. Tuomet kai tešla truputį atvėsta, imkite ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės.
3. Po to palikite keletą valandų pastovėti.
4. Tada tešlą suvyniokite į dešrą (cilindrą) bei supjaustykite kelių centimetrų pločio riekelėmis.
5. Imkite po gabaliuką tešlos bei kiekvieną kočiokite ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukdamos. Kočiokite taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
6. Paskui į gerai įkaitintą keptuvę dėkite iškočiotą blyną bei apkepkite iš abiejų pusių (kai blynelis pradeda pūstis, jį apverskite).
7. Iškeptus blynelius dėkite vieną ant kito į lėkštę bei apdenkite šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi. Skanaus!
Atsiliepimai