Naminės tortilijos blynai yra paprastai pagaminami, o su tokia tešla dirbti vienas malonumas. Esu tikra, kad Jums patiks šis receptas, nes bus aišku kaip gaminti tortiliją savo virtuvėje. Pamėginkite ir parduotuvėje tortilijų pirkti nebenorėsite.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus (100% arba 50/50 santykiu su baltaisiais).
- Saulėgrąžų aliejų galima pakeisti lydytu sviestu (ghee) arba alyvuogių aliejumi.
- Norint išgauti sodresnį skonį, galima į vandenį įdėti žiupsnelį druskos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą rekomenduojama minkyti ne mažiau kaip 10 minučių, kad išgautume reikiamą elastingumą.
- Kočiojant blynus, stalą ir kočėlą reguliariai pabarstyti miltais, kad tešla neliptų.
- Keptuvę įkaitinti iki aukštos temperatūros, bet nekepti per karštai, kad tortilijos nesudegtų.
- Iškeptas tortilijas būtina laikyti uždengtas drėgnu rankšluosčiu, kad išliktų minkštos.
Kalorijos
- Bendras kalorijas kiekis: 1850 kcal
- Vienos porcijos (1 tortilija) kalorijos: apie 155 kcal
Atsakinėjama į Komentarą