saulėgrąžų aliejus: 120 mililitrų (arba rapsų aliejus)
maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
maltas muskatas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į didelę stiklinę supilkite aliejų, sirupą bei suberkite prieskonius, viską išmaišykite. Į didelį dubenį suberkite avižas, riešutus bei spanguoles. Viską užpilkite paruoštu sirupu bei maišykite, kol šis tolygiai pasiskirsto.
2. Tuomet gautą masę suverskite į skardą, išklotą su kepimo popieriumi, ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 10 minučių, kol avižų mišinys apskrunda bei paruduoja. Per tą laiką kelis kartus pamaišykite (jei skarda mažesnė ir kupina).
3. Tada orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių temperatūros, nedaug pradarykite orkaitės dureles bei džioviname dribsnius dar maždaug 60 minučių. Iškepusius palikite skardoje kambario temperatūroje, kol visiškai atvės bei išsausės.
4. Galiausiai suberkite į sandarų sausą indą. Skanaus!
Vilma Kriaučiūnienė
Tikrai labai skanus receptas :) Patiko šie dribsniai
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti