Naminiai močiutės virtinukai su mėsa

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Naminiai močiutės virtinukai su mėsa
Šis receptas atkeliavo iš mano močiutės virtuvės, kur ji kiekvieną sekmadienį ruošdavo šiuos gardžius virtinukus visai šeimai. Virtinukų paslaptis slypi ne tik kokybiškuose ingredientuose, bet ir ypatingame tešlos paruošime, kuris užtikrina, kad virtinukai būtų minkšti, elastingi ir nesuirtų verdant. Be to, šiuos virtinukus galima užšaldyti ir išsivirti vėliau, kai norisi greitai ir skaniai pavalgyti.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Virtinukams galite naudoti įvairių rūšių miltus - kvietinius, speltų ar net kukurūzų miltus (jei norite beglutiminio varianto). 
  • Vietoje aliejaus tinka ir tirpintas sviestas, kuris suteiks tešlai riebesnį, sodresnį skonį. 
  • Įdarui galite rinktis ne tik kiaulienos, bet ir jautienos, vištienos ar kalakutienos faršą
  • Jei mėgstate vegetarišką maistą, faršą galite pakeisti grybų ir varškės mišiniu, arba tiesiog naudoti varškę su prieskoniais. 
  • Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (0,5 arbatinio šaukštelio), o svogūną - svogūnų milteliais (1 arbatinis šaukštelis).

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai

Tešlos minkštumui užtikrinti, rekomenduojama ją minkyti mažiausiai 5 minutes, kol taps elastinga. Tešlos pastovėjimas yra būtinas - tai padeda jai tapti dar elastingesnei ir lengviau išsikočioti. Formuojant virtinukus, įdaro dėkite ne per daug, kad verdant virtinukai nesuirtų. Verdant virtinukus, vandenį būtinai pasūdykite ir virinkite ant vidutinės ugnies - taip virtinukai išvirs tolygiai. Virtinukai yra išvirę, kai iškyla į vandens paviršių - paprastai tai užtrunka apie 5-7 minutes. Patiekite juos iškart po virimo, kol dar karšti.

Ingredientai

    Virtinukams:
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: ~500 gramų
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • druska
    Faršo įdarui:
    • faršas: 500 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Išplakame kiaušinius, pilame aliejų ir beriame druską.
  2. 2. Gerai viską išplakus, beriame stiklinę miltų, išmaišome, vėl beriame miltus ir išmaišome. Vandenį supilame tik tada, kai tešla nebesimaišys šaukštu. Viso vandens iš karto nepilkite, tik po truputį. Tešla pavyksta minkšta, nelipni bei labai elastinga.
  3. 3. Išminkius tešlą, padedame į dubenį bei leidžiame jai pastovėti pusvalandį.
  4. 4. Įdaras: Aš gamindama tarkinius cepelinus bei virtinukus, į maltą mėsą tiesiog įtarkuoju svogūną bei česnaką. Viską tarkuoju per pačią smulkiausią tarką. Šitaip faršas gaunasi labai sultingas bei aromatingas. Įberiu druskos ir pipirų
  5. 5. Po to formuojame virtinukus, juos išverdame.
  6. 6. Skanaujame su grietine arba kitu pamėgtu padažu!
Naminiai močiutės virtinukai su mėsa

Kotryna

Naudingas
(0)
Tikrai labai skaniai gavosi. Tarsi močiutės gaminti. :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Perlinių kruopų ir daržovių sriuba 🍲
(1)
Vištienos, pievagrybių ir bulvių apkepas
(5)