Obuoliai, įdaryti saldainiais ir kepti tešloje

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Obuoliai, įdaryti saldainiais ir kepti tešloje

Ingredientai

    • nekieti obuoliai: 5
    • sluoksniuota tešla: 1 pakuotės
    • miltai: pabarstymui
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 1
    Įdarui:
    • saldainiai "Karvutė: 2
    • razinos: maždaug 1 kupino arbatinio šaukštelio
    • džiovinti abrikosai: 2-3
    • anakardžio riešutai: ~2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išimame tešlą iš šaldiklio kažkur prieš 30–60 minučių.
  2. 2. Tada obuolius gražiai nulupame, vienoje pusėje atsargiai išpjauname kotelį bei šaukšteliu išskaptuojame sėklalizdžius, bet neskobkiame kiaurai obuolio, tiesiog padarome duobutę.
  3. 3. Tuomet į dubenėlį suberiame cukrų bei cinamoną, išmaišome bei šiame mišinyje apvoliojame paruoštus obuolius.
  4. 4. Po to stalą pabarstome miltais, dedame po vieną lakštą bei truputį pakočiojame, kad tešla kiek paplonėtų. Supjaustome maždaug 1–1,5 centimetro pločio juostelėmis.
  5. 5. Tada sukame po vieną juostelę pradėdamos nuo obuolio apačios, kai apsukame, imame kitą juostelę, patepame jos galą kiaušinio plakiniu, švelniai prispaudžiame bei sukam toliau. Taip tešlos juostelėmis apsukame visus obuolius iki pat viršaus. Iš likusios tešlos išpjauname arba iškerpame lapelius, peiliu švelniai paspausdamos nupiešiame lapeliams ornamentus bei patepę kiaušinio plakiniu gražiai priklijuojame prie obuolio.
  6. 6. Tuomet visą tešlos paviršių kruopščiai patepame likusiu kiaušinio plakiniu.
  7. 7. Įdarui, žinoma, galime pasirinkti pačius įvairiausius produktus, puikiai tiks ir saldintas sutirštintas pienas, tiršta uogienė, karamelė, šokoladas ir t. t. Na o mums be galo patiko džiovintų vaisių, riešutų bei saldainių įdaras. Saldainiai truputį apsilydė bei pavirto saldžiu padažu.
  8. 8. Saldainius, abrikosus, razinas (jei didelės) bei riešutus susmulkiname, sumaišome tarpusavyje bei suberiame į išskobtas obuolių duobutes.
  9. 9. Dedame kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170–180 laipsnių temperatūros, ir kepame 20–25 minutes, kol tešla gražiai paruduos (jei tešla per greitai kepa, pridengiame kepimo popieriumi arba aliuminio folija). Skanaujame!