tirpintas ir atvėsintas sviestas: 2 valgomieji šaukštai
pasukos: 235 mililitrai (galima pakeisti kefyru arba rūgpieniu)
miltai: 155 gramai
druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
obuoliai: 2 (vidutinio dydžio)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje dubenyje sumaišome miltus, druską, sodą bei kepimo miltelius bei viską persijojame.
2. Tuomet kitame dubenyje iki vientisos masės išplakame kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą bei pasukas. Sudedame sutarkuotus obuolius bei išmaišome.
3. Tada plakinį supilame į miltus bei atsargiai išmaišome tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni bei guminiai.
4. Paliekame tešlą pastovėti maždaug 15-20 minučių.
5. Galiausiai kepame blynelius ant vidutinės ugnies lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišome – tik kabinkite nuo krašto bei dedame į keptuvę. Skanaus!