Obuolių trupiniuotis

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Obuolių trupiniuotis
Toks pyragas, kuriam, mano asmenine nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš šį kartą apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą būtinai obuolių naudosiu dar daugiau. :)

Gaminant šį trupiniuotį buvo naudojama 20x30 centimetrų dydžio kepimo forma. 

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto
    Obuolių įdarui:
    • obuoliai: 5
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    Trupiniams:
    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 170 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruoškite pyrago pagrindą. Sviestą išplakite su cukrumi bei kiaušininiu iki vientisos purios masės.
  2. 2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną.
  3. 3. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (išklotą su sviestiniu popieriumi) bei išlyginkite paviršių.
  4. 4. Tuomet obuolius nulupkite, išdarinėkite bei supjaustykite kubeliais, sumaišykite su cukrumi bei cinamonu. Paskleiskite po paruoštos tešlos paviršių.
  5. 5. Tada trupiniams skirtus produktus sudėkite į švarų dubenį bei pirštais viską ištrinkite iki drėgnų trupinukų. Jais apibarstykite obuolius.
  6. 6. Pašaukite pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 50 minučių, kol pyrago paviršius gražiai paruduoja. Skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau trupiniuočių receptų rasite: Trupiniuočiai.