Štai toks plovas man primena tikrus naminius pietus pas mamą. Ji šitaip jį gamindavo, o dabar gaminu ir aš. Ir visiškai puikiai suprantu, kad tai nėra
tikras plovas, kuris gaminamas su aviena, bet mums vis tiek labai skanu. Pačiame recepte taip pat nėra jokių įmantrių ingredientų, dažniausiai visus turiu namie, tad ir pasigaminti labai lengva ir visai nebrangu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galima atlikti keletą pakeitimų pagal savo skonį ar tai, ką turite namuose:
- Kiaulienos kumpį galima pakeisti kiaulienos sprandine, šonine arba net jautiena.
- Vietoje paprasto pomidorų padažo galima naudoti pomidorų pastą, sutrintus pomidorus arba net šviežius, smulkiai supjaustytus pomidorus.
- Ryžiai gali būti basmati, jasminų arba paprastieji ilgagrūdžiai – visi puikiai tinka šiam patiekalui.
- Jei norite suteikti patiekalui daugiau skonio, galite pridėti kalendros, kumino ar paprikų miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint, kad ryžiai būtų purūs, prieš verdant juos galima 15-20 minučių pamirkyti šaltame vandenyje.
- Kiaulienos minkštumui užtikrinti, mėsą geriausia troškinti ant nedidelės ugnies.
- Jei norite, kad patiekalas būtų aštrenis, galite pridėti raudonųjų pipirų arba čili pipirų.
- Skanesniam aromatui, pabandykite pridėti lauro lapelį ir kelis juoduosius pipirus troškindami kiaulieną.
Atsakinėjama į Komentarą