Paprastas ir naminis kiaulienos plovas (lietuviškas variantas)

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Paprastas ir naminis kiaulienos plovas (lietuviškas variantas)
Štai toks plovas man primena tikrus naminius pietus pas mamą. Ji šitaip jį gamindavo, o dabar gaminu ir aš. Ir visiškai puikiai suprantu, kad tai nėra tikras plovas, kuris gaminamas su aviena, bet mums vis tiek labai skanu. Pačiame recepte taip pat nėra jokių įmantrių ingredientų, dažniausiai visus turiu namie, tad ir pasigaminti labai lengva ir visai nebrangu.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galima atlikti keletą pakeitimų pagal savo skonį ar tai, ką turite namuose: 

  • Kiaulienos kumpį galima pakeisti kiaulienos sprandine, šonine arba net jautiena.
  • Vietoje paprasto pomidorų padažo galima naudoti pomidorų pastą, sutrintus pomidorus arba net šviežius, smulkiai supjaustytus pomidorus.
  • Ryžiai gali būti basmati, jasminų arba paprastieji ilgagrūdžiai – visi puikiai tinka šiam patiekalui.
  • Jei norite suteikti patiekalui daugiau skonio, galite pridėti kalendros, kumino ar paprikų miltelių.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint, kad ryžiai būtų purūs, prieš verdant juos galima 15-20 minučių pamirkyti šaltame vandenyje.
  • Kiaulienos minkštumui užtikrinti, mėsą geriausia troškinti ant nedidelės ugnies.
  • Jei norite, kad patiekalas būtų aštrenis, galite pridėti raudonųjų pipirų arba čili pipirų.
  • Skanesniam aromatui, pabandykite pridėti lauro lapelį ir kelis juoduosius pipirus troškindami kiaulieną.

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: 500 gramų
    • ryžiai: 1 stiklinės
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais.
  2. 2. Daržoves nulupkite.
  3. 3. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  4. 4. Česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  5. 5. Morkas supjaustykite tiesiog griežinėliais.
  6. 6. Troškintuve įkaitinkite aliejų. Suberiame daržoves ir pakepinkite, kol jos šiek tiek suminkštėja.
  7. 7. Sudėkite kiauliną. Pakepinkite, kol ji apskrunda.
  8. 8. Užpilkite maždaug 200 mililitrų vandens ir patroškinkite maždaug 20 minučių, kad kumpis būtų minkštas.
  9. 9. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
  10. 10. Suverskite ryžius į troškintuvą pas mėsą.
  11. 11. Įdėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir patroškinkite dar keletą minučių.
  12. 12. Labai skanu patiekti su raugintu agurku.

Atsakinėjama į Komentarą

WOK ryžių makaronai su kiauliena
(2)
Plovas | Receptas
(76)
Virta kepta karka orkaitėje su raugintais kopūstais
(6)
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
(1)