Pikantiška moliūgų ir paprikų užtepėlė

2019-09-20 Autorius oSkanu.lt

Pikantiška moliūgų ir paprikų užtepėlė
Tokia pikantiška paprikų ir moliūgų užtepėlė su česnakais yra viena iš mano pačių mėgstamiausių. Ją gaminu tikrai labai dažnai ir visada sulaukiu daugybės pagyrų. Galiu tik pati pasigirti, kad ji visada būna suvalgoma pati pirma. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu tikra, kad nustebsite kaip gerai pavyksta! :)

Ingredientai

    • moliūgas: 300 gramų
    • oranžinės paprikos: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežiai šalavijai: ~20 gramų (ryšulėlio)
    • aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame moliūgą ir supjaustome riekelėmis, papriką - stambiais šiaudeliais.
  2. 2. Kepimo indą patepame aliejumi, sudedame moliūgus, paprikas, nuluptas česnako skilteles, pabarstome druska, pipirais bei smulkiai sukapotais šalavijais.
  3. 3. Dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių, kol suminkštės daržovės.
  4. 4. Keptas daržoves ir susidariusį skystį sukrečiame į virtuvinio kombaino indą, suberiame cukrų, aitriąją papriką (jeigu nemėgstate aitriai, gardinkite saldžiąja paprika) ir sutriname iki vientisos masės.
  5. 5. Paragaujame, jeigu atrodo, kad reikia, dar pasūdome ir pagardinkite prieskoniais.
  6. 6. Prieš patiekdamos keletą valandų palaikome šaldytuve.
  7. 7. Pikantišką moliūgų užtepėlę patiekiame kaip užkandį su kvietiniais trapučiais, skrudinta balta duona arba galima patiekti ir kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Lavašo traškučiai
(3)
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)