Prancūziškas migdolų pyragas

2018-05-17 Autorius Medėjos blogas

Prancūziškas migdolų pyragas

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 0,5 stiklinės
    • cukrus: 0,75 stiklinės
    • migdolai be odelių: 0,75 stiklinės
    • kiaušiniai: 3 (atskirti)
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • migdolų ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Sirupui:
    • koncentruota žalioji arbata: 0,5 stiklinės (iš 6 arbatos maišelių)
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tada 22 centimetrų skersmens formą ištepame su riebalais. Migdolus sumalame kartu su ketvirtadaliu stiklinės cukraus. Persijojame kartu miltus bei kepimo miltelius.
  2. 2. Tuomet sviestą bei puse stiklinės cukraus išplakame elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės. Po vieną nuolatos plakdamos sudedame kiaušinių trynius. Supilame vanilės ir migdolų ekstraktą bei išmaišome. Įmaišome maltus migdolus.
  3. 3. Po to kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Įmaišome į migdolų masę trečdalį baltymų, paskui trečdalį miltų. Atsargiai išmaišome. Tą patį padarome su likusiais baltymais bei miltais. Nepermaišome.
  4. 4. Tešlą supilame į kepimo formą. Kepame maždaug pusvalandį (tikriname mediniu pagaliuku). Išimame pyragą iš orkaitės bei paliekame formoje apie 10 minučių. Tada atsargiai išimame pyragą iš formos, pyrago viršų subadome krapštuku.
  5. 5. Paruošiame žaliąją arbatą, užpilame pakelius karštu, bet ne verdančiu vandeniu bei palaikyti ne ilgiau kaip 3 minutes, kad arbata nebūtų karti.
  6. 6. Sirupui supilame į puodą žaliąją arbatą bei medų ir pakaitiname, kol medus ištirps, tuomet nuimame nuo ugnies. Dalimis, palaukdamos, kol susigers, užpilame sirupą tolygiai ant pyrago bei prieš patiekdamos paliekame pastovėti maždaug 20 minučių. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau migdolų pyragų receptų rasite: Migdolų pyragai.
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Skrebučiai arba krutonai
(2)