Puikiai pavykęs trupininis pyragas, su spanguolių uogiene ir cinamonu

2019-10-16 Autorius oSkanu.lt

Puikiai pavykęs trupininis pyragas, su spanguolių uogiene ir cinamonu

Ingredientai

    • sviestas: 250 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • miltai: 550 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • spanguolių uogienė: 420 mililitrų
    • cinamonas (viršaus pabarstymui)
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus, cukrų ir kepimo miltelius bei druską sumaišome dubenyje.
  2. 2. Tuomet į juos tarkuojame šaltą sviestą, pirštais pertriname viską, gausis tokie drėgni trupiniai.
  3. 3. Po to mušame kiaušinius ir dar kartą pertriname, nesigaus vientisa masė, gausis tokie gabaliukai drėgni.
  4. 4. Tada puse jų berkite į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi, ant jų uogienę ir vėl trupinius.
  5. 5. Barstykite cinamoną ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  6. 6. Iškeptą atvėsinkite, nes kitaip nepavyksta supjaustyti, pyragas byra.
  7. 7. Galiausiai apiberkite cukraus pudra labai negausiai, nes ir pyragas ir taip saldus. Lepinkitės!
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
(1)
Tamsus pyragas su slyvomis
(1)