1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame maždaug 22 cm skersmens apvalią formą: ištepame aliejumi, dugną išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet miltus sumaišome su kakava, soda, kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vanile, kava bei aliejumi, kol gausis puri masė.
3. Cukinijas sutarkuojame stambios burokinės tarkos pagalba, tada sumaišome su trečdaliu miltų mišinio bei stambiais gabalėliais susmulkintu šokoladu.
4. Likusius miltus sumaišome su kiaušinių plakiniu. Į gautą masę įmaišome cukinijų tešlą.
5. Po to tešlą supilame į kepimo formą. Kepame maždaug 50-60 minučių (priklausomai nuo turimos orkaitės) 170-180 laipsnių temperatūroje, kol į vidurį įbestas medinis pagaliukas bus sausas.
6. Galiausiai iškeptą pyragą pabarstome su cukraus pudra bei patiekiame. Mėgaujamės! :)
7. Rekomendacija: Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite: Cukinijų pyragai.
Atsiliepimai