1. Iš pradžių tešlai į dubenį suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir druską, supilame kiaušinių trynius bei gerai išplakame, tuomet supilame lydytą sviestą, išmaišome. Pilame pieną, suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius bei užmaišome tešlą.
2. Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros. Tešlą sukrečiame į stačiakampę sviestu išteptą bei miltais pabarstytą formą. Dedamei į orkaitę bei kepame maždaug 20–25 minutes. Po to išimame bei padedame pravėsti, kol gaminsime kokosų sluoksnį (kokias 5–10 minučių).
3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų bei palaipsniui beriame cukrų, išplakdamos jį kartu su baltymais, kol visiškai ištirps (darome taip, kaip daroma masė morengams). Suberiame kokosų drožles bei atsargiai mentele įmaišome į baltymus.
4. Tada visą kokosinę masę krečiame ant pravėsusio pyrago, paskirstome ją per visą plotą ir šauname atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 laipsnių. Kepae dar apie 15–20 minučių.
5. Jei norisi, galite papuoši tirpintu šokoladu. Skanaus!
6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą