Pyragas su persimonais

Ingredientai

    • persimonų: 4
    • kiaušinių: 3
    • grietinės: 1 stiklinės
    • migdolų: 100 gramų
    • miltų: 175 gramų
    • cukraus: 125 gramų
    • sviesto: 2 šaukštų
    • kepimo miltelių: 1 šaukštelio
    • cinamono: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iš persimonų išpjauname sėklas bei juos sutriname plaktuvu, kol gausis vientisa masė. Tuomet į ją sudedame miltus, kiaušinius, cukrų, grietinę, sviestą, cinamoną, kepimo miltelius bei kapotus riešutus.
  2. 2. Tada gautą masę plaktuvu suplakite iki vientisos masės. Į sviestu suteptą kepimo formą supilkite tešlą.
  3. 3. Kepkite iki +200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  4. 4. Iškeptą pyragą galite puošti glazūra, kokoso drožlėmis, šokoladu arba tiesiog cukraus pudra. Skanaus!

Atsiliepimai

Sveikas moliūgų pyragas be gliuteno
(2)
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
(1)
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
(9)
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)