1. Iš pradžių minkštą sviestą su cukraus pudra (miltiniu cukrumi) išsukite iki purumo. Įdėkite kiaušinių trynius, vėl išsukite. Tada mitus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite juos į sviesto masę bei suminkykite minkštą tešlą. Paruoštą tešlą paskirstykite kepimo skardoje išklotoje su kepimo popieriumi arba folija bei padėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą. Pašaldytą padą kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-12 minučių. Pagrindas turėtų iškepti, bet labai neparuduoti. Išėmusios iš orkaitės, gerai atvėsinkite.
2. Tuomet kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų, palaipsniui sudėkite miltinį cukrų. Švelniais judesiais įmaišykite kokosų drožles. Gautą masę paskleiskite ant atvėsusio tešlos pagrindo. Paviršių išlyginkite bei kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
3. Po to išėmusios iš orkaitės dar karštam plokštainiui nupjaukite kraštus bei supjaustykite norimo dydžio ir formos gabaliukais. Palikite keletui valandų, kad padžiūtų. Patiekite ir mėgaukitės!:)
4. Rekomendacija: Daugiau kokosinių pyragų receptų rasite: Kokosiniai pyragai.