Ryžių ir mėsos kukulaičių sriuba

Ingredientai

    Sriubai:
    • ryžiai: 100 gramų
    • konservuoti pomidorai: 1 indelio
    • morkos: 1
    • geltonosios paprikos: 1
    • laiškiniai svogūnai su mažomis galvutėmis: 3 (naudota tik baltoji dalis)
    • svogūnai: 1
    • sultinys: 3 litrų
    Kukulaičiams:
    • kiaulienos faršas: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morką sutarkuojame burokine tarka bei apkepame aliejuje kartu su pakankamai smulkiai supjaustytu svogūnu bei susmulkinta paprika. Kepame, kol svogūnai gražiai pageltonuos. Į puodą supilame vandenį, sudedame konservuotus susmulkintus pomidorus, keptas daržoves.
  2. 2. Kol vanduo užvirs, pasiruošiame kukulaičius. Į faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius bei gerai išminkome. Kukulaičius sumetame į verdantį vandenį. Ugnies nemažiname dar bent 5 minutes. Tuomet sumažiname ugnį, kad sriuba švelniai virtų, suberiame ryžius, prieskonius bei verdame dar apie 25 minutes. Skanaujame!
Paprikų sriuba su morkomis
(1)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Balti šaltibarščiai su česnaku ir ridikėliais (be burokėlių)
(1)
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)