Ryžių ir mėsos kukulaičių sriuba

Ingredientai

    Sriubai:
    • ryžiai: 100 gramų
    • konservuoti pomidorai: 1 indelio
    • morkos: 1
    • geltonosios paprikos: 1
    • laiškiniai svogūnai su mažomis galvutėmis: 3 (naudota tik baltoji dalis)
    • svogūnai: 1
    • sultinys: 3 litrų
    Kukulaičiams:
    • kiaulienos faršas: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morką sutarkuojame burokine tarka bei apkepame aliejuje kartu su pakankamai smulkiai supjaustytu svogūnu bei susmulkinta paprika. Kepame, kol svogūnai gražiai pageltonuos. Į puodą supilame vandenį, sudedame konservuotus susmulkintus pomidorus, keptas daržoves.
  2. 2. Kol vanduo užvirs, pasiruošiame kukulaičius. Į faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius bei gerai išminkome. Kukulaičius sumetame į verdantį vandenį. Ugnies nemažiname dar bent 5 minutes. Tuomet sumažiname ugnį, kad sriuba švelniai virtų, suberiame ryžius, prieskonius bei verdame dar apie 25 minutes. Skanaujame!
Trinta dviejų kopūstų sriuba
(1)