Skaniau nerasit: Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)

2019-10-25 Autorius oSkanu.lt

Skaniau nerasit: Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)

Ingredientai

    • bulvės: 2 vidutinio dydžio (išvirtos su lupena)
    • moliūgų tyrė: 1 stiklinės - 250 mililitrų (naudoju pagal šį receptą)
    • miltai: 2 stiklinių
    • druska: gero žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves sutarkuokite smulkia tarkute arba sumalkite.
  2. 2. Tuomet dėkite moliūgų tyrę, druską ir miltus.
  3. 3. Gerai išminkykite.
  4. 4. Miltų gali prireikti ir kiek daugiau, priklausomai nuo moliūgų tyrės tirštumo, bet labai nepadauginame, nes bus kieti virtinukai.
  5. 5. Po to iš tešlos formuokite volelius, supjaustykite piršto storio gabaliukais.
  6. 6. Gerai apvoliodamos miltuose suformuokite apvalius virtinukus. Galite įspausti šakute raštą.
  7. 7. Po to virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  8. 8. Kai jau iškyla į paviršių, pavirkite maždaug 10 minučių.
  9. 9. Išgriebtus patiekite su mėgstamais padažais, galite pakepinti juos svieste su prieskoninėmis žolelėmis. Pasilepinam!
  10. 10. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.


Skaniau nerasit: Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)

Ieva

Tokie gnocchi iš moliūgų man yra tikras atradimas. Gamindama tikrai nesitikėjau tokio gero rezultato. Garantuotai, kad bus šitaip gaminama ir ateityje. Visiems rekomenduoju!
Atsakyti
Skaniau nerasit: Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)
Ravioliai su varške ir špinatais
(1)
Gnocchi su miško grybais, špinatais ir grietinėle
(1)