Skaniausias prancūziškas obuolių pyragas

2020-03-13 Autorius Jurgitos skanumai

Skaniausias prancūziškas obuolių pyragas

Ingredientai

    • miltų: 100 gramų
    • cukraus: 100 gramų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinis šaukštelis
    • druskos: žiupsnelis
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinis šaukštelis
    • kiaušinių: 3 vienetai
    • aliejaus: 50 mililitrų
    • pieno: 100 mililitrų
    • rūgščių obuolių: 900 gramų
    • citrinos sulčių: obuoliams apšlakstyti
    Viršui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. 2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite smulkiomis skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis. Nusausinkite ir suberkite obuolių skilteles į skardą.
  3. 3. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų, aliejų, pieną. Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite ir tuomet užpilkite ant obuolių skiltelių. Kepkite maždaug 30 minučių.
  4. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus ingredientus tarpusavyje ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar maždaug 20 minučių. Skanaukite!
  5. prancūziškas obuolių pyragas
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)