kiaulienos faršas: 500 gramų (idealiai tinka ir kalakutienos arba vištienos)
svogūnai: 1
batono riekutės išmirkytos piene: 2
kiaušiniai: 1
druska
pipirai
džiūvėsėliai: apvoliojimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje svogūną sutarkuokite, dėkite į faršą, muškite kiaušinį, berkite prieskonius, dėkite išmirkytą piene bei nuspaustą batoną ir viską gerai išminkykite.
2. Beminkant laikas nuo laiko kelis kartus meskite iš viršaus faršą į dubenį, paminkykite bei vėl meskite. Nežinau, kas tokius dalykus sugalvojo ir kodėl tai tiksliai daroma, bet kartais ir aš taip pažaidžiu.
3. Tuomet imkite faršo gabalėlį, padarykite ploną šnicelį bei apvoliokite džiuvėsėliuose.
4. Dėkite į skardą, ištiestą su kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
As Taura
Atsakyti