1. Iš pradžių padui išsukite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo, dėkite trynius, miltus bei citrinos žievelę. Užminkykite tešlą.
2. Tuo tarpu, kol tešla pastovi kambario (maždaug 10 minučių) temperatūroje gaminkite įdarą. Išlydykite šokoladą ir sumaišykite su kapotais arba sumaltais riešutais, rikota, cukraus pudra, romu ir vanile.
3. Tuomet iš dviejų trečdalius tešlos tortinėje (18-20 centimetrų) padarykite paduką su 1-2 centimetrų kraštais. Lengviausiai tai yra padaryti tiesiog spaudžiant tešlą pirštais arba puodeliu. Sukrėskite įdarą bei išlyginkite. Iš likusios tešlos padarykite juostelės (arba su sausainiu formele pagal fantaziją galite išspausti gėlytes, žvaigždute ar net kokius užrašus).
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių, kol tešla taps tarsi auksinė. Atvėsinkite bei mėgaukitės! Labai skanutis pyragas:)
5. Rekomendacija: Daugiau rikotos pyragų receptų rasite: Rikotos pyragai.
Atsiliepimai