1. Iš pradžių cukinijas supjaustome šiaudeliais (naudojame daržovių pjaustyklę).
2. Sudedame ant rankšluosčio ir po kelių minučių nuspaudžiame skystį.
3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Sudedame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą čili pipirą bei kaparėlius. Pakepame maždaug 60 sekundžių.
5. Tuomet dedame cukinijų šiaudelius, permaišome ir supilkite vyną (arba vištienos sultinį).
6. Kai jau užverda, dedame perpus supjaustytus vyšninius pomidorus, šaldytas midijas, supilame grietinėlę, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškiname keletą minučių.
7. Išjungiame ugnį, patarkuojame šiek tiek citrinos žievelės, suberiame parmezano sūrį, supjaustytas petražoles ir dedame išvirtus spageti makaronus.
8. Viską išmaišome ir patiekiame. Skanaujame!
9. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
10. Rekomendacija: Daugiau spagečių receptų rasite: Spagečiai.
Andžela
Labai pasiteisinęs receptas. Nuo šiol šitaip midijas ruošime tikrai daug dažniau. :)
Atsakyti
Andžela
Atsakyti