Špinatų ir avokadų glotnutis

2020-03-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Špinatų ir avokadų glotnutis
Pasidariau glotnutį anksti ryte ir pravėrusi virtuvės duris negalėjau patikėti, kad pavasaris jau čia. Giliai įkvėpiau gaivaus pavasario oro ir pajaučiau kaip po truputėlį beldžiasi pavasarinė nuotaika. Šiuo metų laiku labai mėgstu savo lėkštėse matyti daug žalios spalvos. Sakoma, kad maistas, kuris yra žalios spalvos stiprina imunitetą, suteikia energijos, atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius bei padidina geležies kiekį kraujyje. Manau jau pats metas busti po žiemos snaudulio lyg meškoms ir mėgautis skaniais pusryčiais.

Ingredientai

    • špinatų lapelių: 2 saujos
    • avokadų: 1 nedidelis
    • bananų: 1
    • medaus: 1 arbatinis šaukštelis
    • augalinio pieno: 0,5 stiklinės
    • čija (chia) sėklų: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šiek tiek pasmulkinkite špinatų lapus.
  2. 2. Nulupkite ir pasmulkinkite avokadą.
  3. 3. Pasmulkinkite bananą.
  4. 4. Susmulkintus ingredientus dėkite į trintuvą, dėkite medų ir įpilkite augalinį pieną (galite vandens) ir sutrinkite iki vientisos masės. Masė neturi būti tiršta.
  5. 5. Supilstykite į stiklines ir užberkite čija (chia) sėklomis. Skanaukite!
  6. avokadų ir špinatų glotnutis
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau glotnučių receptų rasite: Glotnučių receptai.