Stirnienos šašlykas

Autorius apie receptą

Šio stirnienos šašlykų recepto išmokau iš savo mamos. Jie visada gaunasi nuostabūs ir niekada nenuvilia!

Ingredientai

    • stirniena: 2 kilogramų
    • prieskoniai žvėrienai: 100 gramų (arba medžiotojų prieskoniai)
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • imbierinis vynas: 70 gramų (tinka ir kitoks, bet su šiuo man gaunasi skaniausiai)
    • kvapieji pipirai
    • džiovintas čiobrelis
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stirnieną supjaustome stambiais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet į mėsą sudedame visus nurodytus ingridientus.
  3. 3. Gerai įtriname (įmasažuojame) į kiekvieną mėsos gabaliuką.
  4. 4. Patarimas: Skaniausia bus kepant trečią dieną, bet jeigu skubate galite kepti ir po kelių valandų.
  5. 5. Kepame TIK ant grotelių šašlykinėje vartant kiekvieną gabaliuką šakute. Neperkepame, nes mėsos skonis primins kepenėles. Geriau bus jeigu šiek tiek per išmažai keps nei per daug.
  6. kepamas stirnienos šašlykas
  7. 6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  8. iškepti stirnienos šašlykai
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.

Atsiliepimai

Ėrienos šonkauliai su raita padažu
(1)
Triušio kepenėlės
(1)