Ieškote sveikesnės alternatyvos klasikiniams amerikietiškiems sausainiams? Šie nuostabūs bananiniai sausainiai su šokolado gabaliukais ir kokoso nata bus tikras atradimas jūsų virtuvėje! Minkšti, sultingi, su tobulu šokolado ir kokoso deriniu, šie sausainiai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis saldumynais be papildomo cukraus, nes saldumą suteikia prinokę bananai. Skirtingai nuo tradicinių sausainių, šiuose nėra pridėtinio cukraus, miltų ar sviesto, todėl jie yra daug sveikesni pasirinkimas sąmoningiems skaniautojams.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje avižų dribsnių galite naudoti avižinius miltus, taip pat tinka grikių dribsniai arba smulkinti riešutai.
- Kokosų riešutų kremą galima pakeisti migdolų, žemės riešutų, lazdyno riešutų ar anakardžių riešutų kremu. Kiekvienas iš jų suteiks sausainiams savito skonio.
- Šokolado lašelius galite pakeisti smulkintu juoduoju šokoladu, baltuoju šokoladu arba net džiovintomis spanguolėmis bei razinomis.
- Norint papildomo skonio, galima įdėti žiupsnelį cinamono, vanilės ekstrakto arba kardamono.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite labai prinokusius bananus – kuo labiau prinokę, tuo saldesni bus jūsų sausainiai.
- Jeigu tešla per skysta, pridėkite dar šiek tiek avižų dribsnių.
- Sausainius formuokite šaukštu ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų pakankamai vietos, nes jie truputį išsiplės.
- Geriausia kepti vidutinio dydžio sausainius, nes maži gali perdžiūti, o per dideli gali likti neiškepe viduje.
- Iškepę sausainiai iš pradžių bus minkšti, bet atvėsę sutvirtės, todėl būtinai leiskite jiems visiškai atvėsti prieš nuimdami nuo kepimo popieriaus.