Šventinė kumpio ir kiaušinių užtepėlė

2024-12-14 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Šventinė kumpio ir kiaušinių užtepėlė
Šventinė kumpio ir kiaušinių užtepėlė - ši užtepėlė yra gaivus ir skanus pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams užkandžiams, tiek svečių vaišinimui. Smulkiai pjaustyti virti kiaušiniai, sultingas agurkas ir aromatingas rūkytas kumpis suteikia deriniui sodraus skonio, o gausus kiekis krapų ir svogūnų laiškų prideda malonios žalumos ir gaivumo. Česnakinė druska ir pipirai subtiliai pagardina masę, o graikiško jogurto ir majonezo derinys užtikrina lengvą, kreminę konsistenciją. Šią užtepėlę galite tepti ant skrudintos duonos, trapučių ar sveikuoliškų duonelių, sukurdami puikų balansą tarp sotumo ir lengvumo. Tobulas pasirinkimas greitam užkandžiui, lengvai vakarienei ar pavaišinti užsukusius svečius įvairių švenčių proga.

Daugiau įvairių užkandžių galite rasti čia

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Kumpis: 80 g (rūkytas)
    • Agurkai: 1 vnt. (trumpavaisis)
    • Krapai: kelios šakelės
    • Svogūnų laiškai: keli 
    • Majonezas: 1 valg. š. 
    • Graikiškas jogurtas: 1 valg. š. 
    • Česnakinė druska: šiek tiek
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Kumpį ir agurką supjaustyti gabaliukais ir sudėti prie kiaušinių.
  3. 3. Krapus smulkiai sukapoti, svogūnų laiškus susmulkinti. Viską sudėti į dubenėlį.
  4. 4. Įdėti majonezo ir graikiško jogurto.
  5. 5. Pagardinti česnakine druska ir pipirais.
  6. 6. Viską labai gerai išmaišyti.
  7. 7. Gautą masę patiekti su mėgstamos duonos riekelėmis ar trapučiais.