Norite šventėms patiekti kumpį kiek kitaip? Pagardiname jį skania garstyčių bei džiūvėsėlių plutele. Tada papuošiame gvazdikėliais ir mūsų kumpis atrodys nepakartojamai, o skonis bus nuostabus!
1. Pirmiausia kumpį pabarstome pipirais, druska ir jeigu norisi mėgstamais prieskoniais. Aš renkuosi tik druską ir pipirus, nes skonio, po to užtenka nuo skanios plutelės.
2. Įkaitiname orkaitę iki ~170-180 laipsnių temperatūros ir kepame kumpį, kol pilnai iškepa. Atvėsiname iki tokios temperatūros, kad būtų įmanoma liesti rankomis.
3. Po to dubenyje sumaišome garstyčias, kiaušinio trynį bei cukrų.
4. Dabar jau įtriname kumpį pasiruoštu prieskonių mišiniu.
5. Kumpį užberiame džiūvėsėliais.
6. Įdedame kumpį į kepimo formą.
7. Ištirpiname sviestą.
8. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
9. Kepame kumpį orkaitėje maždaug 15 minučių. Praėjus 7-8 minutėms nuo kepimo pradžios, ant kumpio supilame sviestą ir dar pakepame, kad gražiai apskrustų.
10. Iškeptą kumpį papuošiame kumpį gvazdikėliais ir patiekiame. Lepinamės!
11. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.