varškė: 400 gramų (užtenka ir 2 pakelių po 180 gramų)
pienas
svogūno laiškai
krapai
druska (jeigu norisi)
Recepto paruošimas
1. Švilpikai: Bulves nulupkite, sumalkite (aš šį kartą tiesiogsumaigiau kočėliuku), įmuškite kiaušinį, įpilkite maždaug pusę stiklinės miltų, druskos bei viską gerai išmaišykite, išminkykite ir suvoliokite (čia ant stalo pilama kita pusė stiklinės miltų) "dešrą".
2. Tuomet ją supjaustykite bei riekes (aš pati dariau tokius tarsi kotletukus) dėkite ant aliejumi pateptos skardos. Patepkite plaktu kiaušiniu (čia sunaudojame antrą kiaušinį). Kepkite maždaug 30 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
3. Varškės padažas: Varškę ištrinkite bei pilkite po truputį pieną, kol bus norimo tirštumo padažas. Po to sudėkite susmulkintus žalumynus (šį kartą naudojau tik džiovintus krapus, o po to padalinau padažą į dvi dalis bei į vieną dalį įdėjau sutraiškyto česnako porą skiltelių - gavosi gardžiai), druską. Viską gerai išmaišykite, pilkite ant švilpikų ir skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau švilpikų receptų rasite: Švilpikai.