mėgiami riešutai: 100 gramų (maišyta braziliški riešutai su migdolais)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia riešutus sukapokite arba sutrinkite elektrine trintuve (ne visiškai smulkiai).
2. Tuomet sviestą išlydykite, įdėkite cukraus, miltų, įmuškite kiaušinį, suberkite riešutus. Trinkite pirštais arba elektrine maišykle, kol nelieka sausų miltų bei viskas pavirsta trupiniais.
3. Po to suberkite trupinius į kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol šie įgaus rusvai geltoną spalvą. Medine mentele arba šaukštu vis pamaišykite, kad tolygiau apkeptų.
4. Iškepusius trupinius atvėsinkite.
5. Tada sutirštintą pieną "Rududu" sukrėskite į puodą bei maišydamos pakaitinkite (neprisvilinkite!). Suberkite į jį trupinius bei šaukštu gerai išmaišykite. Jei masė per sausa arba per klampi, galite pridėti šaukštą sviesto arba nerafinuoto kokosų aliejaus. Išmaišytą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą formą bei gerai suspauskite šaukštu.
6. Paskui gerai atšaldykite. Išimkite iš formos, pjaustykite bei stebėkite, kaip greitai dingst nuo stalo...