1. Pradžioje pasiruošiame obuolius: nulupame, išimame sėklytes, supjaustome neplonomis juostelėmis.
2. Tuomet dubenyje sudedame varškę, įmušame kiaušinius, beriame 6 valgomuosius šaukštus cukraus bei viską gerai išmaišome. Galite visą masę dar paplakti plaktuvu (arba prieš dedant varškę ją pertriname per sietelį), kad įdaras būtų panašus į kremą.
3. Liko pasiruošti tešlą. Dubenyje suberiame miltus, į juos dedame kubeliais supjaustytą sviestą bei rankomis triname tarp pirštų tol, kol susidarys birūs trupinėliai (be didelių gabalų). Po to beriame cukrų – jo dedame tiek, kiek mėgstate, kad būtų saldu (aš bėriau apie 120 gramų, buvo pakankamai saldu).
4. Tada pasiliekame maždaug tris saujas miltų mišinio, o likusį beriame į torto formą atsegamais kraštais. Pilame paruoštą varškės masę, sudedame obuolių riekeles. Apibarstome cinamonu bei keliais žiupsneliais cukraus. Galiausiai gražiai užbarstome pasiliktą miltų mišinį bei šauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 60 minučių, valgome ataušusį – toks pyragas skaniausias.