Tokiame marinate skumbrė skoniu nenusileidžia raudonai žuviai

2020-02-15 Autorius oSkanu.lt

Tokiame marinate skumbrė skoniu nenusileidžia raudonai žuviai

Ingredientai

    • skumbrių: 2 (užšaldyta, atšildyti)
    • svogūnų: pagal skonį
    • vandens: 250 mililitrų
    • gvazdikėlių: 6
    • pipirų žirnelių: žiupsnelio
    • maltų kvapiųjų pipirų: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • kalendros sėklų: žiupsnelio
    • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuolių acto: 2,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių skumbrę nuvalome ir supjaustome gabaliukais.
  2. 2. Tuomet vandenį užviriname, suberiame druską, cukrų, gvazdikėlius, maltus pipirus ir žirnelius, kalendrą, įpilame aliejų, viriname vieną minutę ant mažos ugnies.
  3. 3. Pabaigoje supilame actą. Atvėsiname.
  4. 4. Svogūną supjaustome pusžiedžiais.
  5. svogūnas supjaustytas pusžiedžiais
  6. 5. Žuvį sudedame į dubenį permaišydamos su svogūnais, užpilame atvėsusiu marinatu.
  7. 6. Geriausia palikti marinuotis vieną parą. Skanaus!
  8. palikta marinuotis skumbrė
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Žuvis: baramundžio filė su apelsinų-morkų padažu
(5)