Tortas "Juodasis miškas"

2018-09-17 Autorius SP Receptai

Tortas "Juodasis miškas"

Ingredientai

    Biskvitui:
    • cukrus: 2 stiklinių (1 stiklinė - 236 ml)
    • miltai: 2 stiklinių
    • tamsios kakavos milteliai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 0,5 stiklinės (ne alyvuogių)
    • pienas: 1 stiklinės
    • verdantis vanduo: 1 stiklinės
    Šokoladiniam glajui:
    • juodas šokoladas: 90 gramų
    • riebi grietinėlė: trečdalio stiklinės
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • brendis: 1 valgomojo šaukšto (arba konjakas)
    Vyšnių įdarui:
    • vyšnios: 300 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • vyšnių likeris: 1 valgomojo šaukšto (arba brendis)
    Maskarponės kremui:
    • maskarponės sūris: 1 stiklinės
    • riebi grietinėlė: 4 stiklinių
    • cukraus pudra: dviejų trečdalių stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais, soda bei kavaka. Suberkite cukrų bei dar kartą permaišykite. Kiaušinius išplakite su mikseriu, įplakite aliejų bei pieną. Tada kiaušinių plakinį, toliau nuolatos plakdamos mikseriu, supilkite į miltų mišinį. Plakite kol viskas gerai susimaišys ir vėl plakdamos supilkite stiklinę verdančio vandens. Apvalią torto kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi bei supilkite pusę gautos tešlos. Kepkite per 2 kartus arba iškart dvejose kepimo formose. Kepkite maždaug 35-45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu. Iškepusius biskvitus atvėsinkite kepimo formose, atvėsusius apverskite ant lygaus paviršiaus bei nuimkite kepimo popierių.
  2. 2. Šokoladinis glajus: Šokoladą pasmulkinkite bei sudėkite į dubenį. Puode užkaiskite grietinėlę su sviestu bei kaitinkite iki kol pradės kilti burbuliukai, tai yra beveik užvirkite. Tada pilkite ant šokolado, palikite kelioms minutėms, kad šokoladas ištirptų bei viską gerai išplakite. Supilkite konjaką arba brendį bei gautu glajumi aptepkite atvėsusių biskvitų viršų. Dėkite juos į šaldytuvą maždaug 60 minučių, kad sustingtų glajus.
  3. 3. Vyšnių įdaras: Vyšnias sudėkite į puodą bei kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol iš jų pradės skirtis sultys. Suberkite cukrų bei kaitinkite maišydamos, kol jis ištirps. Į puodelį įpilkite atsiradusio skysčio bei jame išmaišykite krakmolą. Supilkite į puodą su vyšniomis bei kaitinkite maišydamos iki užvirimo. Pavirkite maždaug 60 sekundžių, nuimkite nuo viryklės, supilkite vyšnių likerį, išmaišykite bei palikite, kad įdaras atvėstų.
  4. 4. Maskarponės kremas: Maskarponės sūrį bei grietinėlę plakite mikseriu, kol pradės tirštėti. Po to sudėkite cukraus pudrą bei plakite toliau, kol kremas bus standus.
  5. 5. Paskui iš šaldytuvo išimkite biskvitus su šokoladiniu glajumi. Ant vieno biskvito dėkite maskarponės kremo, ant jo - vyšnių įdarą. Tada dėkite antrą biskvitą, jo viršų bei torto šonus aptepkite likusiu maskarponės kremu. Puoškite šviežiomis vyšniomis, šokoladu arba kakava. Mėgaukitės:)
  6. 6. Pastebėjimas: Aš šį kartą vyšnių dėjau 400 gramų, kepiau didelėje skardoje vieną didelį biskvitą ir pjoviau į 3 lygias dalis.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)