1. Iš pradžių ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis.
3. Tada giliame dubenėlyje sumaišykite krakmolą su šiek tiek druskos.
4. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinių baltymus (kuo daugiau vištienos, tuo daugiau baltymų prireiks).
5. Tuomet į keptuvę supilkite aliejų bei labai gerai jį įkaitinkite, po to vištienos gabalėlį išmirkykite kiaušinio plakinyje ir gerai apvoliokite krakmole.
6. Meskite į keptuvę bei kepkite tol, kol susidarys traški plutelė.
7. Padažą gaminkite taip: Keptuvėje ištirpinkite medų bei ant jo pakepinkite susmulkintą česnaką. Paskui įpilkite 1,5 stiklinės sulčių. Viską gerai išmaišykite.
8. Supilkite sojų padažą bei actą. Tuomet likusias sultis sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu krakmolo – tam, kad padažas būtų tirštesnis – ir įpilkite į keptuvę.
9. Gerai išmaišykite ir padažas jau paruoštas! Patiekite ir skanaukite!
Anonimas
Atsakyti