Trinta žirnienė su pyragėliais

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Trinta žirnienė su pyragėliais

Ingredientai

    • šviežūs žirniai: 700 gramų
    • gražgarsčiai: 50 gramų
    • sviestas: 1 šaukšto
    • aliejus: 1 šaukšto
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakai: 2 skiltelių
    • smulkinti krapai: 3 šaukštų
    • grietinė: 3-4 šaukštų
    • tarkuotas muskatas
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Tešlai:
    • vanduo: 125 mililitrų
    • sviestas: 75 gramų
    • miltai: 75 gramų
    • kiaušiniai: 2 (didelių)
    • tarkuotas muskatas
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje puode ištirpiname sviestą, supilame vandenį bei užviriname. Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos ir muskatų, išsijojame bei suberiame į verdantį vandenį. Mediniu šaukštu smarkiai maišome, kol tešla taps vientisa bei ims kibti prie puodo dugno. Paliekame ją atvėsti.
  2. 2. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius bei ganėtinai gerai išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi bei plonai patepame sviestu. Arbatiniu šaukšteliu kabiname tešlą ir dedame į skardą (paliekame tarpus, kad pyragėliai kepdami nesukibtų). Kepame juos 210 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15–18 minučių, kol gražiai apskrus.
  3. 3. Tada susmulkiname svogūną, česnakus bei pakepiname puode su sviestu, aliejumi. Įpilame 1,5 litro vandens bei užviriname. Suberiame žirnius bei verdame maždaug 10 minučių. Baigdamos virti sudedame nuplautas gražgarstes, krapus bei viską sutriname iki vientisos masės.
  4. 4. Sriubą pasūdome, pagardiname maltais pipirais ir muskatais. Pilame žirnienę į lėkštes, dedame po šaukštą grietinės bei patiekiame su plikytos tešlos pyragėliais. Skanaujame!
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Rūgštynių sriuba su šonine
(3)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)