Lengvai pagaminama trinta moliūgo sriuba su grietinėle ir skrudinta šonine

2024-02-23 Autorius Skaniausias maistas pagamintas namie

Lengvai pagaminama trinta moliūgo sriuba su grietinėle ir skrudinta šonine
Tai itin paprastai pagaminama, sušildanti bei švelniai saldi sriuba. Man asmeniškai tikrai nieko nėra geriau už dubenėlį karštos sriubos, kai atvėsta orai. Kadangi sriubą galiu valgyti kasdien, todėl itin mėgstu išbandyti vis naujas sriubų variacijas. Trintas sriubas gaminti man yra labai smagu bei lengva, nes jos tiesiog negali nepavykti. Mėgiamas daržoves sudedi į puodą, tada užpili sultiniu, arba vandeniu, pagardini mėgstamais prieskoniais ir verdi, kol šios suminkštės. Tuomet viską sutrini blenderiu, pagardini grietinėle arba pienu (jeigu norisi) ir voila, sriuba jau paruošta! 

Ingredientai

    • moliūgas: 1-1,3 kilogramo
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • bulvės: 2 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • vanduo: 4 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • neriebi grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • šalto rūkymo šoninė: ~80 gramų (4 juostelių)
    • susmulkintos šviežios petražolės: 1 saujelės
    • vištienos arba daržovių sultinio milteliai: 3,5 arbatinio šaukštelio (arba 1,5-2 kubelių sultinio)
    • juodieji pipirai: 2 žiupsnių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių moliūgą, morkas, bulves bei svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais kubeliais.
  2. 2. Tuomet česnako skilteles sutraiškykite peiliu ir nulupkite.
  3. 3. Tada į puodą sudėkite moliūgą, morkas, bulves, svogūną bei česnaką.
  4. 4. Po to užpilkite vandeniu, pagardinkite vištienos sultinio milteliais, pipirais, išmaišykite ir virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol daržovės suminkštės.
  5. 5. Per tą laiką, kol sriuba verda, labai smulkiai supjaustykite šoninę ir kepkite keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol šoninė apskrus bei pasidarys traški.
  6. 6. Paskui šoninės traškučius išimkite iš keptuvės bei atidėkite į šalį.
  7. 7. Kai jau sriuba išverda, daržoves su sultiniu sutrinkite blenderiu ir įmaišykite grietinėlę.
  8. 8. Paragaukite ar nereikia papildomai druskos pagal Jūsų skonį.
  9. 9. Sriubą supilstykite į dubenėlius, užberkite šoninės traškučių bei petražolės. Skanaukite!

Jurgita

Labai skani sriuba, ačiū už receptą. 😉
Atsakyti

Tomukas

Tikrai taip

Erika

Dar labai skanu kartu virti ir poto, žinoma, susmulkinti vištienos krūtinėlę. O vietos šoninės barstyti ant viršaus šiek tiek pelėsinio sūrio ir duonos skrebučių
Atsakyti

Živilė

Tikrai labai skani gavosi, ačiū už receptą. :)
Atsakyti
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
(5)
Ryžių sriuba su pievagrybiais
(25)
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)