Autorius apie receptą
Triušiena Lietuvoje laikoma gana prabangia mėsa, kurią dažniausiai renkasi tie, kurie ieško liesesnės, švelnaus skonio ir organizmui naudingos alternatyvos tradicinei kiaulienai ar jautienai. Šis triušienos ir ryžių troškinys su daržovėmis bei avižų grietinėle – tikras šeimos vakarienių favoritas. Jis ne tik išsiskiria savo subtiliu skoniu, bet ir yra maistingas bei sotus patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal savo turimus ingredientus ar skonio pageidavimus. Troškiniai itin populiarūs mano šeimos virtuvėje, nes juos paprasta ruošti, o skoniai puikiai persipina ir atsiskleidžia ilgai verdant viename puode.
Šiame recepte naudojama avižų grietinėlė suteikia patiekalui malonaus švelnumo bei kreminės tekstūros, o įvairios daržovės papildo troškinį naudingomis skaidulomis bei vitaminais. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingesnei progai, kai norisi palepinti namiškius kažkuo ypatingu. Be to, tai patiekalas, kurio skonis tik dar labiau išryškėja kitą dieną – todėl verta pasigaminti didesnę porciją.
Reklama
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje triušienos galima naudoti vištienos filė arba kalakutienos gabalėlius, kurie taip pat yra liesi ir greitai išverda.
- Avižų grietinėlę galite pakeisti kokosų kremu, sojų ar migdolų grietinėle, priklausomai nuo to, kokio skonio bei konsistencijos siekiate.
- Rudųjų ir laukinių ryžių mišinį galima pakeisti ilgagrūdžiais baltaisiais ryžiais arba net kuskusu – tik tuomet trumpėtų troškinimo laikas.
- Vietoje brokolio galima dėti cukinijos, žiedinio kopūsto ar spalvotųjų paprikų.
- Žirnelius galite keisti žaliosiomis pupelėmis ar net konservuotais avinžirniais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Jei naudosite baltuosius ryžius, užteks juos troškinti apie 25–30 minučių, tad brokolį ir grietinėlę įdėkite anksčiau.
- Avižų grietinėlę įmaišykite pačioje pabaigoje, kad ji neišsiskirtų ir išlaikytų gražią tekstūrą.
- Jei mėgstate ryškesnį skonį, įberkite truputį rūkyto maltos paprikos arba šviežiai tarkuoto imbiero.
- Kad patiekalas būtų dar kvapnesnis, įdėkite šviežių petražolių ar kalendros prieš pat patiekiant.
Atsiliepimai