Autorius apie receptą
Mano dukros itin mėgsta saldžius pusryčius. Ir šios dienos ryte vietoje blynų, mėgavomės šiek tiek sveikesniais vafliais - be cukraus, pagamintais su ryžių miltais. Noriu patikinti, kad jie itin skanūs. Ir net be galo skanūs. Jei netikite - išsikepkite ir patys nustebsite, kaip čia viskas skanu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškę galima keisti graikišku jogurtu arba rikota, jei norite švelnesnio skonio ir mažiau rūgštumo.
- Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba pasukomis – šie produktai turi panašias savybes ir padeda tešlai iškilti.
- Bananą galite pakeisti obuolių tyre be cukraus – ji taip pat suteiks saldumo ir drėgnumo.
- Ryžių miltus galima keisti avižiniais, kukurūzų arba migdolų miltais, tačiau tekstūra gali šiek tiek skirtis.
- Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, jei norite augalinės kilmės riebalų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite gerai prinokusį bananą – jis bus saldesnis ir lengviau sutrinsite jį į vientisą masę.
- Jei varškė labai sausa – įpilkite šiek tiek papildomo kefyro ar augalinio pieno.
- Tešlą išmaišykite tik tiek, kiek reikia – permaišius ji gali tapti kietoka.
- Elektrinę vaflinę gerai įkaitinkite prieš kepdami – taip vafliai geriau iškils ir gražiai apskrus.
- Kepdami pirmąją vaflių porciją, galite šiek tiek patepti kepimo paviršių riebalais, jei naudojate senesnę vaflinę.
Atsiliepimai