Vafliai su varške ir bananu

Autorius apie receptą

Mano dukros itin mėgsta saldžius pusryčius. Ir šios dienos ryte vietoje blynų, mėgavomės šiek tiek sveikesniais vafliais - be cukraus, pagamintais su ryžių miltais. Noriu patikinti, kad jie itin skanūs. Ir net be galo skanūs. Jei netikite - išsikepkite ir patys nustebsite, kaip čia viskas skanu.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškę galima keisti graikišku jogurtu arba rikota, jei norite švelnesnio skonio ir mažiau rūgštumo.
  • Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba pasukomis – šie produktai turi panašias savybes ir padeda tešlai iškilti.
  • Bananą galite pakeisti obuolių tyre be cukraus – ji taip pat suteiks saldumo ir drėgnumo.
  • Ryžių miltus galima keisti avižiniais, kukurūzų arba migdolų miltais, tačiau tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų, jei norite augalinės kilmės riebalų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite gerai prinokusį bananą – jis bus saldesnis ir lengviau sutrinsite jį į vientisą masę.
  • Jei varškė labai sausa – įpilkite šiek tiek papildomo kefyro ar augalinio pieno.
  • Tešlą išmaišykite tik tiek, kiek reikia – permaišius ji gali tapti kietoka.
  • Elektrinę vaflinę gerai įkaitinkite prieš kepdami – taip vafliai geriau iškils ir gražiai apskrus.
  • Kepdami pirmąją vaflių porciją, galite šiek tiek patepti kepimo paviršių riebalais, jei naudojate senesnę vaflinę.

Ingredientai

    ~10-12 vaflių:
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • bananai: 1
    • kefyras: 150 mililitrų
    • tirpintas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • ryžių miltai: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę, kiaušinius, bananą ir kefyrą rankiniu smulkintuvu (taip vadinamu blenderiu) sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Tada įmaišykite tirpintą sviestą, ryžių miltus, druską ir kepimo miltelius.
  3. 3. Tuomet kepkite gerai įkaitintoje elektrinėje vaflių keptuvėje, kol vafliai iškepa bei gražiai apskrunda.
  4. 4. Patiekite su norimomis uogomis arba vaisiais. Skanaukite!

Atsiliepimai

Minkštos varškės spurgos
(1)
Kremas - "šlapia" bezė
(7)