Autorius apie receptą
Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vis tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas puikiai. Pamėginkite ir įsitikinsite.
Beje, aš patiekdama mėgstu papuošti citrinos griežinėliu ir grietinėle, o kartais patiekiu su ledais arba tiesiog uogiene, jeigu pyragas dar šiltas. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje sviesto galima naudoti augalinį margariną, jei norima lengvesnio varianto, arba kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą.
- Grietinę galima pakeisti riebiu jogurtu arba graikišku jogurtu, kuris suteiks papildomo rūgštumo.
- Vietoje įprasto cukraus tinka naudoti rudą cukrų, kuris suteiks karamelės poskonį, arba cukraus pudra, jei norite švelnesnio saldumo.
- Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu, kuris puikiai suriš varškės masę.
- Jei neturite šviežios citrinos, galite naudoti citrinos esenciją (kelis lašus) arba ją pakeisti apelsino žievele ir sultimis.
- Varškę galima rinktis skirtingo riebumo – nuo liesos (0,5%) iki riebios (9%), priklausomai nuo pageidaujamos kremo tekstūros ir kalorijų kiekio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami gaminti, išimkite varškę iš šaldytuvo bent valandą prieš tai, kad ji pasiektų kambario temperatūrą – taip bus lengviau ją trinti ir maišyti.
- Tešlą palikite šaldytuve bent 30 minučių, kad ji "pailsėtų" – tai padės išvengti tešlos susitraukimo kepimo metu.
- Prieš dėdami varškės įdarą, truputį apdžiovinkite tešlą orkaitėje (apie 10 minučių 160°C temperatūroje) – taip išvengsite šlapios tešlos.
- Citrinos žievelę tarkuokite tik viršutinį, geltonąjį sluoksnį, vengdami balto, karčiojo sluoksnio.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, arba išklokite kepimo popieriumi – taip pyragas neprikibs.
- Kepkite pyrago viduriniame orkaitės aukštyje, kad jis tolygiai iškeptų.
- Leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje prieš išimdami – taip išlaikysite jo formą.
- Jei norite, kad varškės masė būtų ypač vientisa, permalti varškę galite du kartus.
Atsiliepimai
DEMESIO
Atsakyti
Jolita
Atsakyti