Varškės pyragas be kiaušinių

Autorius apie receptą

Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vis tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas puikiai. Pamėginkite ir įsitikinsite. 

Beje, aš patiekdama mėgstu papuošti citrinos griežinėliu ir grietinėle, o kartais patiekiu su ledais arba tiesiog uogiene, jeigu pyragas dar šiltas. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje sviesto galima naudoti augalinį margariną, jei norima lengvesnio varianto, arba kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą.
  • Grietinę galima pakeisti riebiu jogurtu arba graikišku jogurtu, kuris suteiks papildomo rūgštumo.
  • Vietoje įprasto cukraus tinka naudoti rudą cukrų, kuris suteiks karamelės poskonį, arba cukraus pudra, jei norite švelnesnio saldumo.
  • Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu, kuris puikiai suriš varškės masę.
  • Jei neturite šviežios citrinos, galite naudoti citrinos esenciją (kelis lašus) arba ją pakeisti apelsino žievele ir sultimis.
  • Varškę galima rinktis skirtingo riebumo – nuo liesos (0,5%) iki riebios (9%), priklausomai nuo pageidaujamos kremo tekstūros ir kalorijų kiekio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami gaminti, išimkite varškę iš šaldytuvo bent valandą prieš tai, kad ji pasiektų kambario temperatūrą – taip bus lengviau ją trinti ir maišyti.
  • Tešlą palikite šaldytuve bent 30 minučių, kad ji "pailsėtų" – tai padės išvengti tešlos susitraukimo kepimo metu.
  • Prieš dėdami varškės įdarą, truputį apdžiovinkite tešlą orkaitėje (apie 10 minučių 160°C temperatūroje) – taip išvengsite šlapios tešlos.
  • Citrinos žievelę tarkuokite tik viršutinį, geltonąjį sluoksnį, vengdami balto, karčiojo sluoksnio.
  • Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, arba išklokite kepimo popieriumi – taip pyragas neprikibs.
  • Kepkite pyrago viduriniame orkaitės aukštyje, kad jis tolygiai iškeptų.
  • Leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje prieš išimdami – taip išlaikysite jo formą.
  • Jei norite, kad varškės masė būtų ypač vientisa, permalti varškę galite du kartus.

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 1 šaukšto
    • cukrus: 100 gramų (į tešlą)
    • miltai
    • varškė: 700 gramų
    • citrinos: 1
    • cukrus: pagal skonį (į varškę)
    • krakmolas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ištirpiname sviestą.
  2. 2. Į sviestą sudedame cukrų bei grietinę, gerai išmaišome.
  3. 3. Pradedame dėti miltus - pirmiausia galite maišyti su šaukštu, bet miltų turi būti tiek, kad tešla būtų minkoma, tad užbaigiame rankomis.
  4. 4. Suvyniojame į plėvelę ir pasidedame į šaldytuvą.
  5. 5. Varškę ištriname su cukrumi.
  6. 6. Galite varškę permalti mėsmale arba smulkintuvu, kad nebeliktų trupinukų, bet tai nėra būtina.
  7. 7. Gerai nuplauname citriną ir jos žievelę įtarkuojame į varškę, o po to dar įspaudžiame sultis.
  8. 8. Paragaujame - privalo būti labai skanu, o jei nėra, tuomet dar įdedame cukraus.
  9. 9. Įmaišome krakmolą.
  10. 10. Tešla ištiesiame kepimo formos dugną. Pasiliekame gabaliuką, bet jeigu visos tešlos prireikia dugnui padengti, tai nieko tokio, galite visą ir sunaudoti.
  11. 11. Sukrečiame pasiruoštą varškę.
  12. 12. Jeigu tešlos kiek liko, užtarkuojame ją ant viršaus. Jeigu nebėra, nieko tokio, viskas vis tiek pavyks puikiai.
  13. 13. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Lepinamės! ;)

Atsiliepimai

DEMESIO

Negerai dantim silti ir salti gerimai/valgiai tuo pat metu! Bet tai Jusu pasirinkimas ir gyvenimo budas, nuo tai kada ir del ko atkeliausite i stomatologo kede.
Atsakyti