1. Iš pradžių minkštą sviestą ištriname su varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Privalo gautis masė panaši į kremą.
2. Tuomet sudedame miltus bei tešlą gerai išminkome. Jeigu trūksta miltų, įdedame dar. Tešla privalo gautis kočiojama, bet ne tampri.
3. Tada tešlą uždengiame su maistine plėvele arba įdedame į maišelį bei maždaug 60 minučių palaikome šaldytuve. Jeigu labai skubate galima laikyti 20-30 minučių šaldymo kameroje. Sušalusią tešlą iškočiojame maždaug 3 milimetrų storio bei supjaustome kvadratukais maždaug 6x6 centimetrų dydžio. Į kiekvieną kvadratuką dedame šiek tiek uogienės (tik ne per daug), visus kampus suimame viduryje bei gerai užspaudžiame.
4. Sausainius galite ištepti kiaušinio tryniu arba pabarstyti pabarstukais. Aš pati šį kartą pabarsčiau perliniu cukrumi, kiaušinio tryniu pasirinkau netepti. Kepame maždaug 15 minučių arba kol sausainiukai šiek tiek pagels (210 laipsnių temperatūros orkaitėje). Lepinamės!
5. Nuotraukoje žemiau: Kairėje galite matyti sausainius su džiovintomis spanguolėmis, o dešinėje pagamintus su serbentų uogiene.