Vištiena duonos padaže

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Vištiena duonos padaže

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 8
    • juodonos duonos riekelės: 2
    • svogūnai: 1
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • šviežiai grūsti juodieji pipirai
    • druska: pagal skonį
    • cukrus: žiupsnelio
    • lydytas sviestas: kepimui
    • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną įtriname druska bei pipirais, įkaitiname keptuvę ir apkepame, kad gražiai apskrustų iš visų pusių. Tuomet dedame į skardą bei baigiame kepti.
  2. 2. Tada nuo duonos riekelių nuimame plutelę.
  3. 3. Po to smulkiai supjaustome svogūną bei suberiame į keptuvę, pakepiname.
  4. 4. Tuomet pievagrybius supjaustome ketvirtadaliais bei kepame viską kartu dar apie 5 minutes. Paskui įpilame 300 mililitrų vandens, įdedame gabalėliais sulaužytas duonos riekeles, sumažiname kaitrą bei troškiname apie 15–20 minučių. Vis pamaišome. Sudedame vištieną.
  5. 5. Pabaigoje supilame grietinėlę, išmaišome bei nugariname maždaug pusę. Paragaujame, jei reikia, pagardiname druska bei pipirais. Skanaujame!
Medaus ir sojos vištiena
(11)
Kiniška vištiena Guo Bao
(18)