Vištiena su morkomis ir ryžiais

Ingredientai

    • vištiena: ~800 gramų
    • morkos: 2
    • ryžiai: 250 mililitrų
    • aliejus: 50 mililitrų
    • sviestas: 30 gramų (ryžiams)
    • sviestas: ~20 gramų (vištienos ir morkų pakepinimui)
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • konservuoti žalieji žirneliai: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasūdytame vandenyje išvirkite vištieną bei griežinėliais supjaustytas morkas. Išgriebkite vištieną, mėsą atskirkite nuo kaulų, susmulkinkite ir pakepinkite ištirpintame svieste kartu su virtomis morkomis.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite ryžius, gerai išmaišykite bei kepinkite kelias minutes. Užpilkite juos 3 stiklinėmis perkošto sultinio (kur virė vištiena), įberkite prieskonių, druskos ir uždengusios kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol ryžiai suminkštės. Bebaigiant kepti įdėkite sviesto bei smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio. Į ryžius suberkite konservuotus žirnelius bei gerai išmaišykite.
  3. 3. Po to į lėkštę sudėkite ryžius, o per vidurį pakepintą vištieną. Papuoškite pomidorais bei mėgiamais žalumynais (arba pagal savo norus ir fantaziją). Patiekite ir mėgaukitės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos rasite: Vištienos patiekalai.
Vištiena su morkomis ir ryžiais
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Tortilijos su vištiena, avokadais, paprikomis ir padažu
(5)