Autorius apie receptą
Kopūstų pjausniai su vištienos faršu ir pomidorais – tai sveikas, lengvas ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas išsiskiria švelniu kopūsto saldumu, sultingu vištienos faršu bei rūgštelę suteikiančiais šviežių pomidorų griežinėliais. Keptas orkaitėje su alyvuogių aliejumi ir žolelėmis, šis patiekalas skleidžia nepakartojamą aromatą, kuris jau vien kvapu kviečia ragauti. Tai vienas iš tų receptų, kuris patiks tiek sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems, tiek ir ieškantiems naujų daržovių gaminimo idėjų. Dėl natūralių ir lengvai randamų ingredientų šis receptas puikiai tinka šeimos vakarienei ar sveikesnei alternatyvai įprastiems mėsos patiekalams.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vištienos faršą galima keisti kalakutienos faršu, kuris yra dar liesesnis ir turintis mažiau riebalų.
- Graikišką jogurtą galima keisti natūraliu liesu kefyru arba grietine su sumažintu riebumu.
- Mocarelos sūrį galima pakeisti tarkuotu švelniu „Gouda“ arba „Emmental“ sūriu.
- Alyvuogių aliejų galima keisti rapsų ar avokadų aliejumi, jeigu norima neutralesnio skonio.
- Džiovintą česnaką galima pakeisti šviežiai traiškytais česnako skiltelėmis.
- Šviežius pomidorus galima keisti džiovintais pomidorais aliejuje, jei norisi intensyvesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kopūsto griežinėlius reikėtų pjaustyti atsargiai, kad jie neiširtų ir išlaikytų tvirtą formą kepimo metu.
- Prieš kepant, kopūstus verta apvirti kelias minutes garuose, jei norite minkštesnio rezultato.
- Faršą galite pagardinti ne tik druska ir pipirais, bet ir malta kalendra, kmynais ar saldžiąja paprika.
- Kepant verta stebėti sūrį – kai jis gražiai apsilydo ir įgauna auksinį atspalvį, patiekalas jau paruoštas.
- Jeigu norisi traškesnio viršaus – paskutines 5 minutes galima kepti įjungus grilio režimą.
Atsiliepimai