Kopūstų pjausniai su vištienos faršu, mocarela ir pomidorais 🥬🍅

Autorius apie receptą

Kopūstų pjausniai su vištienos faršu ir pomidorais – tai sveikas, lengvas ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas išsiskiria švelniu kopūsto saldumu, sultingu vištienos faršu bei rūgštelę suteikiančiais šviežių pomidorų griežinėliais. Keptas orkaitėje su alyvuogių aliejumi ir žolelėmis, šis patiekalas skleidžia nepakartojamą aromatą, kuris jau vien kvapu kviečia ragauti. Tai vienas iš tų receptų, kuris patiks tiek sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems, tiek ir ieškantiems naujų daržovių gaminimo idėjų. Dėl natūralių ir lengvai randamų ingredientų šis receptas puikiai tinka šeimos vakarienei ar sveikesnei alternatyvai įprastiems mėsos patiekalams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršą galima keisti kalakutienos faršu, kuris yra dar liesesnis ir turintis mažiau riebalų.
  • Graikišką jogurtą galima keisti natūraliu liesu kefyru arba grietine su sumažintu riebumu.
  • Mocarelos sūrį galima pakeisti tarkuotu švelniu „Gouda“ arba „Emmental“ sūriu.
  • Alyvuogių aliejų galima keisti rapsų ar avokadų aliejumi, jeigu norima neutralesnio skonio.
  • Džiovintą česnaką galima pakeisti šviežiai traiškytais česnako skiltelėmis.
  • Šviežius pomidorus galima keisti džiovintais pomidorais aliejuje, jei norisi intensyvesnio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kopūsto griežinėlius reikėtų pjaustyti atsargiai, kad jie neiširtų ir išlaikytų tvirtą formą kepimo metu.
  • Prieš kepant, kopūstus verta apvirti kelias minutes garuose, jei norite minkštesnio rezultato.
  • Faršą galite pagardinti ne tik druska ir pipirais, bet ir malta kalendra, kmynais ar saldžiąja paprika.
  • Kepant verta stebėti sūrį – kai jis gražiai apsilydo ir įgauna auksinį atspalvį, patiekalas jau paruoštas.
  • Jeigu norisi traškesnio viršaus – paskutines 5 minutes galima kepti įjungus grilio režimą.

Ingredientai

    • Baltagūžis kopūstas: 1 vidutinio dydžio galva
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Vištienos faršas: 500 g
    • Svogūnas (geltonas): 1/2 vnt.
    • Džiovintas česnakas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Rūkyta malta paprika: 1 arbatinis šaukštelis
    • Druska: pagal skonį
    • Džiovintos mėgstamos žolelės (raudonėlis, bazilikas, čiobreliai): 1 arbatinis šaukštelis
    • Graikiškas jogurtas (10 % riebumo): 3 šaukštai
    • Šviežias česnakas: 1 skiltelė
    • Pomidorai: 2 vidutinio dydžio
    • Tarkuota mocarela: 100 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėta nuo kopūsto – jis buvo supjaustytas maždaug 1,5 cm storio griežinėliais, kad išlaikytų savo struktūrą ir gražiai apsikeptų orkaitėje.
  2. 2. Griežinėliai buvo atsargiai išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kad nesutrūktų.
  3. 3. Tada kopūstų griežinėliai buvo lengvai apipurkšti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti džiovintu česnaku, rūkyta paprika, druska bei mėgstamomis žolelėmis, kad įgautų sodresnį skonį.
  4. 4. Tuo metu vištienos faršas buvo sumaltas kartu su pusę svogūno – tai suteikė masei papildomo drėgnumo ir aromato.
  5. 5. Mėsos mišinys buvo pagardintas druska ir prieskoniais, o tada kruopščiai paskirstytas ant kiekvieno kopūsto pjausnio.
  6. 6. Graikiškas jogurtas buvo sumaišytas su traiškyta česnako skiltelėle ir šis mišinys buvo užteptas ant mėsos sluoksnio, kad kepimo metu pjausniai išliktų sultingi.
  7. 7. Ant viršaus buvo išdėlioti šviežių pomidorų griežinėliai, kurie kepant suteikė patiekalui gaivos.
  8. 8. Visa skarda buvo pašauta į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 minučių, kol kopūstas suminkštėjo, o vištiena – visiškai iškepė.
  9. 9. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, pjausniai buvo apibarstyti tarkuota mocarela ir kepti toliau, kol sūris išsilydė ir įgavo šviesiai auksinį atspalvį.
  10. 10. Ištraukus iš orkaitės, patiekalas buvo šiek tiek atvėsintas, kad būtų lengviau patiekti ir skoniai susijungtų.
Kopūstų pjausniai su vištienos faršu, mocarela ir pomidorais 🥬🍅
Recepto autorius Liubov Stončaitienė

Atsiliepimai

Tortilijos suktinukas su vištiena ir žalumynais
(1)
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
(28)