Vištiena vyno padaže

Ingredientai

    • vištienos krutinėlių: 2
    • svogūnų: 2
    • vyno: 100 mililitrų
    • vištienos sultinio: 100 mililitrų
    • nedideliu žalumynų: pundelio (naudota svogūnų laiškai ir krapai)
    • citrinos sulčių: šlakelio
    • sviesto: 50 gramų
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustykite į tris dalis, ištrinkite su druska bei pipirais. Leiskite pasimarinuoti maždaug 30 minučių. Gerai įkaitinkite keptuvėje aliejų bei apkepinkite vištienos gabalėlius iki auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės bei padėkite šiltai.
  2. 2. Tuomet toje pačioje keptuvėje, kur kepėme vištieną, berkite smulkintus svogūnus bei apkepinkite. Kai svogūnai apkeps, pilkite vyną bei kaitinkite, kol vynas beveik visas nugaruos. Tada pilkite sultinį bei kaitinkite, kol puse jo nugaruos. Spauskite citrinos sultis, berkite prieskonius. Ugnį sumažinkite iki vos vos degimo bei dėkite sviestą ir vis maišykite, kol ištirps bei padažas sutirštės.
  3. 3. Galiausiai sudėkite į padažą vištieną, gerai apvoliokite padažu, berkite žalumynus, išmaišykite bei skanaukite.
Vištienos kumpeliai su apelsinais
(3)
Vištienos blauzdelės su česnaku, citrina ir žolelėmis
(2)